A program két mérkőzést tartalmaz. Először a DVTK 2010/2011-es idényben NB II.-es bajnoki címet nyerő csapata áll újra össze az akkori mezőkövesdi riválisa ellen, 2 x 30 perces meccsre. A nap második találkozója egy igazi tétmérkőzés lesz, ahol az U17 II. osztályának két éllovasa csap össze.

A DVTK NB II.-es bajnokcsapatából mindenki örült a megkeresésnek, és szinte mindenki el is tud jönni. A játékosok közül biztosra jelezte részvételét többek között José Luque, Granát Balázs, Mohamadou Abdouraman, Budovinszky Krisztián és George Menougong. Az így sem gyenge csapatot tovább erősíti Francisco Gallardo és Fernando.

A kispadon ott lesz mindenki, ezúttal is Benczés Miklós irányítja a csapatot, Vitelki Zoltán és Veréb György segítségével, és erre a találkozóra visszatér a többi stábtag is.

Az ellenfél is veretes névsorral érkezik, többek között egykori diósgyőriek egész sora lép pályára. Ott lesz Kuttor Attila, a Mezőkövesd élvonalbeli csapatának vezetőedzője, Vámosi Csaba, Elek Norbert, Sivák Sándor, és még sokan mások. A csapatot ezen a délutánon Tóth László irányítja.

A DVTK U17-es csapata jelenleg 60 ponttal, 14 pontos előnnyel vezeti az  U17 II. osztályt éppen az Újpesti TE fiataljai előtt, és diósgyőri győzelem esetén matematikailag is biztos a feljutás, és jövőre az élvonalban szerepel a DVTK teljes utánpótlása. Érdemes megtekinteni ezt a találkozót is, mert a fiatalok közül többen is hamarosan odakerülhetnek a DVTK első csapatának keretébe. Farkas Marcell - az egykori diósgyőri labdarúgó, Farkas János fia -, Szűcs Kornél és Csávás Bence korosztályos válogatott, de a többiek között is sok a tehetséges játékos. 

A találkozók előtt a történelmi egyházak képviselői szentelik föl a létesítményt.

Tesztmérkőzésekről lévén szó, csak a teljes befogadóképesség 60 százalékáig tölthető föl szurkolókkal a stadion, azaz maximum mintegy kilencezer néző lehet jelen az első nyilvános rendezvényen. Minden szektor nyitva lesz, de mindegyikbe csak a befogadóképesség 60 százalékáig lehet belépőt váltani.

Program

2018. április 26., csütörtök
17:30 Diósgyőri VTK 2011 - Mezőkövesd-Zsóry FC 2011
19:00 DVTK U17 - Újpesti TE U17 (U17 II. osztály 25. forduló)

Jegyárak

A két tesztmérkőzés egy belépőjeggyel tekinthető meg, 1500 forintos áron.

A találkozóra személyesen, a Szinvaparkban található DVTK Shopban, meccsnapon a Diósgyőri Stadion jegypénztáraiban, és az interneten, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon is meg lehet vásárolni a belépőjegyet.

Nyitvatartás

DVTK Shop (Szinvapark)
hétfő-szerda: 12-18 óra
csütörtök: zárva

A Diósgyőri Stadion jegypénztára
hétfő-szerda: zárva
csütörtök: 8-19 óra

Klubkártya

A tesztmérkőzések klubkártya nélkül is megtekinthetők, azonban felhívjuk szurkolóink figyelmét arra, hogy az interneten csak klubkártya birtokában lehet belépőt vásárolni. Akinek nincs, illetve lejárt, annak még maradt ideje kiváltani az újat, ezzel elkerülheti a hosszas sorban állást a későbbiekben - például a nyitómeccs előtt - is.

Sajtóakkreditáció

Az esemény sajtónyilvános, de előzetes akkreditációhoz kötött. Kérjük a sajtó munkatársait akkreditációs igényeiket 2018. április 25., szerda 12 óráig jelezzék a dvtk.eu/media oldalon található űrlap kitöltésével. Köszönjük!