Összefoglaló 2020. szeptember 12., szombat

DVTK - Honvéd 2-4 (2-2)

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Honvéd, amit a DVTK fantasztikus hajrával még a szünet előtt kiegyenlített Gheorghe Grozav és Molnár Gábor lövésével. A második játékrészben többet támadott a DVTK, azonban a vendégek egy nyilvánvaló lesgóllal megszerezték a vezetést. Polgár kiállítása után is megpróbált egyenlíteni a DVTK, azonban a kitámadó csapatot megkontrázta a Honvéd, és bebiztosította a győzelmet. A találkozó végén még Gheorghe Grozav is kapott egy piros lapot.

DVTK - Honvéd 2-4 (2-2)


OTP Bank Liga 4. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-4 (2-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 3917 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Szert Balázs; Antal Péter, Németh Ádám).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Rui Pedro, Iszlai - Ivanovski, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Baráth, Batik, Aliji - Bocskay, Hidi - Ugrai, Gazdag, Zsótér - Balogh N. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Balogh N. helyett B. Traoré a 64., Rui Pedro helyett Max a 68., Ivanovski helyett Szűcs K. a 73., Molnár G. helyett Hasani a 78., Aliji helyett Uzoma a 87. percben.
Sárga lap: Dražić a 19., Ugrai a 39., Gazdag a 40., Ivanovski az 53.,  Hegedűs és Feczkó Tamás a 64., Antal a 70., B. Traoré a 86. percben.
Piros lap: Polgár a 70., Grozav a 90+4. percben.
Gólszerző: Zsótér (0-1) a 16., Gazdag (0-2) a 41., Grozav (1-2) a 43., Molnár G. (2-2) a 45+2., Gazdag (2-3) a 63. percben.

Kulcspillanatok

16. perc: A jobb oldalon Mezghrani elé pattant a labda, rárajtolt, visszatette Zsótér Donátnak, aki jobbról a hálóba lőtt, 0-1

41. perc: Gazdag Dániel lépett ki egyedül, már-már úgy tűnt, hogy Polgár és Antal együttes erővel megállítja, de átemelte fölöttük a labdát. Hegedűs a gólvonalról még megpróbálta kiollózni a labdát, de nem sikerült,0-2

43. perc: Gheorghe Grozav szedett össze egy rövid mentést a vendég 16-os előterében, majd 23 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-2

45+2. Dražić élesen belőtt labdájába Molnár belepiszkált, így lett jó Ivanovskinak, aki visszatette azt a 16-oson belül, és Molnár Gábor a bal alsó sarokba lőtt, 2-2

63. perc: Gazdag Dániel maga sem hitte el, hogy nincs lesen, de utána rágyorsított, és jobbról, éles szögből kilőtte a kapu hosszú oldalát, 2-3

70. perc: Polgár labdavesztést követően próbált javítani a saját 16-osa előtt, amikor a vendégek játékosa elesett, ő pedig piros lapot kapott

89. perc: A kitámadó DVTK-t megkontrázta a Honvéd, és Gazdag visszapasszát Ugrai Roland 17 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte, 2-4 

90+2. perc: Dražić ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, 11-es a DVTK javára. Iszlai a kapu jobb oldalát választotta, Tujvel egy gyors vetődéssel kivédte a félmagas lövést

90+4. Gheorghe Grozav becsúszása után egyből villant a piros lap.

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Mindenekelőtt Hegedűs Jani nevében is köszönöm a szurkolótábornak, hogy ebben a nehéz helyzetben mellé álltak, a csapat és a tábor is mindent megtett, hogy enyhítse a fájdalmát. 
Nem jól kezdtük a mérkőzést, de a mentális erőnket mutatja, hogy kétgólos hátrányból is visszajöttünk a meccsbe. Ezúttal nem jött jól a szünet, mert a gólokon kívül több veszélyes gólhelyzetet is kialakítottunk. A második játékrészben úgy játszottunk, ahogy kell, végig nyomás alá helyeztük a Honvédot, az ellenfél térfelén szereztünk labdát, és gólhelyzeteket teremtettünk. 
A vendégek rendkívül érdekes körülmények között született harmadik gólja döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Teljesen mindegy, én mit láttam a kispadról, ország-világ szemtanúja lehetett, mi történt, erről többet nem is szeretnék mondani.
Később létszámhátrányban is az ellenfél térfelén játszottunk, mi domináltunk, és kilenc mezőnyjátékossal is letámadtunk. Ez a csapat többre hivatott, amit a folytatásban be is fogunk bizonyítani.

Bódog Tamás: - Az elmúlt két hétben nem mosolygósan közlekedtünk, ezért a mai napon számunkra a három pont begyűjtése jelentette az elsődleges feladatot. Nem volt egyszerű, le a kalappal mindkét csapat előtt!
Az első félórában uraltuk a mérkőzést, a DVTK nem talált fogást rajtunk, csak hosszú labdákkal próbálkozott. Nem mentünk rájuk, nem a korábbi magasságban húztuk meg a presszingzónát, és azokat a hibákat sem követtük el, amit az előző hetekben. A félidő második részében fölénk kerekedett a Diósgyőr, mert ők is tudnak focizni, nem is akárhogyan. Mindkét gólt abból kaptuk, hogy a felívelt labda után a lepattanót nem tudtuk levédekezni, pedig erre készültünk. Hiába egyenlített a DVTK, tudtunk újítani, és ültek azok a kontráink, amit gyakoroltunk.
Az viszont bosszantó, ha bemegy a büntető, akkor még marad két perc..., de hál'Istennek a kapusunk megfogta.